Tijd voor de Grote Lente Schoonmaak! Geef jezelf ruimte

Nanne's grootste inzicht uit de cursus

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd

Je wéét dat opruimen helpt om rust en ruimte te maken, maar waar moet je beginnen? Je doet pogingen om orde op zaken te stellen maar de drukte en rommel komen steeds terug…

Leer de fijne kneepjes van opruimen

Het bespaart je geld (niet meer onnodig spullen kopen) en het bespaart tijd (nooit meer zoeken!). Hoe irritant is het om elke dag weer een beetje op te ruimen? Zo komt er nooit een einde aan en heb je het gevoel dat je werk nutteloos is.

Samen bereik je meer

We balen allemaal van onze uitpuilende kasten en overvolle agenda. Dus waarom zouden we niet onze krachten bundelen en elkaar inspireren bij het opruimen?

Komt dit je bekend voor?

 • Ik heb veel spullen en ze staan me in de weg
 • Ik heb volle kasten en veel dingen gebruik ik eigenlijk niet
 • Ik heb het veel te druk en kom nergens aan toe
 • Ik sta altijd voor iedereen klaar, tijd voor mezelf schiet er bij in

En zou je het dit jaar helemaal anders willen? Meer rust in je hoofd, overzicht in je kasten en ruimte om te doen wat je wilt? In plaats van elke dag het gevoel te hebben dat je nergens aan toe komt?

Start aankomende vrijdag en leer in 6 weken opruimen mét resultaat

Opruimen is iets wat je kunt leren. Met simpele ingrepen kun je al een wereld van verschil maken. Het opruimen gaat veel efficiënter en je zorgt ervoor dat dezelfde klusjes niet steeds terugkomen. Je maakt voor altijd korte metten met de rommel om je heen.

In deze online training van zes weken leer je:

 • wat jouw spullenverhaal is: welke overtuigingen heb je over spullen?
 • over verschillende opruimmethodes, waardoor je jezelf veel stress bespaart
 • hoe je blijvend resultaat kunt halen met elke opruimsessie, zodat je kasten steeds overzichtelijker worden
 • hoe je kiest of je iets wilt houden, of je het weg wilt doen en waarheen dan?
 • slimme tips en trucs waardoor opruimen niet meer aanvoelt als een loodzware taak

Verrassende inzichten zorgen voor een bewuste visie op je spullen. Je gaat vol inspiratie aan de slag. Merk direct het verschil in je huis! Al gauw voelt niet alleen je huis, maar ook je hoofd een stuk lichter.

myrte

Marleen over Ruim Je Leven Op:

“Ik ruimde vaak genoeg op, maar op de één of andere manier lukte het me niet om dit zo te houden. Ik word blij (en energiek) van een schoon en opgeruimd huis. Ik word eindelijk na heel lange tijd uitgerust wakker, omdat ik geen chaos meer in mijn hoofd meeneem die me overdag bezig houdt. Ik heb enorm veel aan de tips gehad. Iris, bedankt voor de cursus.”

Astrid over het online leren:

“Een online cursus blijft natuurlijk een online dingetje, je ziet elkaar niet in het echt… tenminste… dat zou je zeggen. Maar in de Facebook groep was regelmatig een Facebook Live video, waarin je vragen kon stellen etc. Dus toch nog echte interactie met echte mensen. Heerlijk! Zo konden we gelijk al onze struikelblokken delen, om advies vragen en ook vooral onze overwinningen delen.”

myrte

Investering: 187 euro

Deze extra’s krijg je erbij:

 • Een actieve Facebookgroep, speciaal voor alle deelnemers
  We starten allemaal tegelijk zodat je kunt overleggen en elkaar kunt motiveren. Daar zetten we Facebook voor in! Inspireer de andere deelnemers met foto’s van opgeruimde kasten en vuilniszakken die weg mogen.
 • Persoonlijk advies
  In deze Facebookgroep is opruimcoach Iris actief om jou persoonlijk advies te geven. Maak daar gebruik van en stel al je vragen.
 • Gebruik het werkboek voor extra diepgang
  Beloon jezelf bij elk gehaald doel en krijg inzicht in jouw eigen opruimgedrag. Wat is jouw spullenverhaal?
 • Live Q&A voor nog meer tips
  Bij de cursus hoort twee keer een live Q&A met Iris. Stel al je vragen aan deze opruimexpert.
iris_DSC_0806

Over opruimcoach Iris Schlagwein

‘ Sinds anderhalf jaar woon ik in oppashuizen. Dat betekent dat ik heel weinig spullen heb. Het heeft me geleerd om los te laten. Niet alleen mijn spullen, maar bijvoorbeeld ook om te moeten voldoen aan verwachtingen van anderen. Ik zie het als een geweldig avontuur wat verschillende thema’s raakt: vertrouwen, veiligheid, minimalisme, duurzaamheid en een hoop liefde. Met deze cursus help ik je om het overzicht te bewaren in de zoektocht naar wat jij los wil laten.’

Investering: 187 euro.

Met garantie! Je loopt 0% risico

Ik ben zo enthousiast over het programma, dat ik je een speciale garantie geef. Mocht je niet tevreden zijn, krijg je het volledige bedrag terug. Je loopt dus geen enkel risico. Deze garantie geldt in de eerste zes weken na aankoop.

myrte

De ervaring van Brit:

“Ik vond het leerzaam: er zijn dus technieken om te kiezen wat je om je heen wilt hebben en wat dus niet. Er zijn methodes hoe je je omgeving stapsgewijs zo inricht dat het voor jou fijn voelt. Het is handig om elk voorwerp een eigen plek te geven. En wat een opluchting om het opruimproces niet alleen te hoeven opstarten. Ik verheug me er nu al op om weer eens een hele dag de tijd te nemen om toe te werken naar meer eenvoud!”

Hoe werkt het?

Na ontvangst van betaling krijg je een persoonlijke code waarmee je kunt inloggen op de online leeromgeving. Daar staan de video’s van week 1 voor je klaar, en elke week komt er een nieuwe module vrij. Je leert door middel van korte filmpjes waarin Iris praktische voorbeelden laat zien en al haar kennis over opruimen met je deelt. Aankomende vrijdag staat de eerste module voor je klaar!

Ga je tussendoor op vakantie?

Ga je in de 6 weken dat de cursus duurt op vakantie? Of wil je om een andere reden het programma in een rustiger tempo doorlopen? Geen probleem! Je hebt een jaar toegang tot het hele programma, zodat je de filmpjes altijd nog kunt terugkijken als je inspiratie nodig hebt.

De inhoud van het 6-weekse programma:

Week 1

In de eerste week sta je stil bij jouw spullenverhaal. Want jouw spullenverhaal kan je behoorlijk dwarszitten bij het opruimen. Onbewust hoor je je ouders nog in je oor fluisteren. Of misschien is het jouw eigen overtuiging (‘Ik heb het verdiend om iets leuks voor mezelf te kopen’). Het is goed om je daarvan bewust te zijn en te onderzoeken of het nu nog waar is voor jou.

Week 2

Beginnen met opruimen, hoe doe je dat? In deze week leer je verschillende methodes om op te ruimen. En krijg je inzicht in je belemmeringen en ontdek je vragen die je helpen om knopen door hakken. Aan de slag!

BONUS: Iris geeft in een live Q&A antwoord op je vragen.

Week 3

In deze week ga je jouw valkuilen herkennen: wat doe je met cadeautjes? Wat doe je met spullen met emotionele waarde? Wat doe je als je nooit tijd hebt? En hoe ga je om met huisgenoten die niet meewerken?

Week 4

Deze week kijk je terug op de afgelopen weken: wat heb je geleerd? Wat ging makkelijk? Waar wil je de komende weken extra aandacht aan besteden?

Week 5

In week 5 ga je praktisch aan de slag. Met opbergen, extra kledingopties en omgaan met uitstelgedrag. En je bedenkt een hele spannende uitdaging voor jezelf 🙂

BONUS: Iris geeft in een live Q&A antwoord op je vragen.

Week 6

In de laatste week gaan we flink doorpakken. In de Facebookgroep zie je de foto’s van de andere cursisten. Die inspireren je om door te gaan en vooral om te beseffen: dit is niet het einde! Dit is pas het begin 🙂

Doe mee en maak je klaar voor de grote lente schoonmaak!

myrte

Rory:

“In de gezamenlijke Facebookgroep konden we elkaar blijvend stimuleren. Hoe fijn is het om te zien dat het niet alleen bij jou een rotzooi kan zijn? En nog stimulerender is het om na-foto’s te zien van mede-cursisten en te denken: Ja, dat wil ik ook!’.
Ik ben trots op mijzelf! Dat heb ik te danken aan mijn eigen instelling, maar ook aan de cursus Ruim je leven op.”