Over Nanne Hogeland

Nanne Hogeland
Zorg goed voor jezelf. Droom groot. Geniet van de kleine dingen. Kies voor goed eten, diepe slaap en positieve gedachten. Voed jezelf met liefdevolle relaties. Geef jezelf wat je nodig hebt. Want elke keuze die je nu maakt, beïnvloedt de rest van je leven.
Alles wat ik doe draagt bij aan mijn missie: mensen inspireren tot een gezond en gelukkig leven. Ik ben een geboren kennisdeler, wil graag ideeën en mensen verbinden. Daarom heb ik de Goed Leven Academie opgericht. Ik innoveer en inspireer en werk vanuit liefde.
Samen met mijn vriend en onze twee dochters woon ik in Den Haag, op vijf minuten fietsen van de zee.

Passie voor gezondheid

Gezondheid heeft altijd mijn interesse gehad. Van 2008 tot 2016 werkte ik bij het Ministerie van VWS als beleidsmedewerker en adviseur. Toen ik in 2008 startte was ik ambitieus en vol idealen. Ik zou de gezondheidszorg verbeteren! Maar al snel kwam ik erachter dat ik een radartje was, een klein schroefje van een enorme machine. Ik had vrijwel geen invloed en dat gaf mij niet de voldoening waar ik naar zocht.

Mijn missieGoed zoet! Bakken zonder suiker

In 2011 kreeg ik tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter het HELLP-syndroom, een acute vorm van
zwangerschapsvergiftiging. Gelukkig liep het goed af. Mijn dochter was gezond en ik was direct na de bevalling buiten levensgevaar. Mijn herstel van het HELLP-syndroom heeft bijna twee jaar geduurd. Het was een transformerend proces om weer beter te worden. Voortdurend zoeken naar balans. Ik kreeg het inzicht: niets heeft betekenis, behalve de betekenis die je er zelf aan geeft.
En het bracht mij zoveel. Het gaf mij inzicht in mijn eigen missie. Mijn missie om mensen te inspireren hoe ze een gezond en gelukkig leven kunnen leiden. Vol enthousiasme en gedrevenheid schreef ik in 2014 mijn kookboek Goed zoet! Bakken zonder suiker. Om met de wereld te delen hoe je taartjes kunt maken die feestelijk, lekker én gezond zijn. Inmiddels zijn er 10.000 boeken verkocht!

Balansnanne hogeland

Het zoeken naar balans blijft een groot thema in mijn leven: het is mijn gave én mijn opgave. Zeker als moeder in een gezin met kleine kinderen is het balanceren. Evenwicht vinden tussen je eigen behoefte en die van je kinderen. Daarom heb ik het online programma Powermama, goed in balans gemaakt. Om alle andere moeders te helpen om meer energie te krijgen, meer rust en ontspanning te vinden en te genieten van het hier en nu. In het programma zitten Pilateslessen voor het ervaren van je eigen kracht, zowel lichamelijk als mentaal. Het opnemen van de Pilateslessen was een groot feest. Het was hard werken, maar met een geweldig leuke cameravrouw en de fantastische Pilatesdocent Annemieke Wauters. Het resultaat is prachtig, al ging het tijdens het opnemen soms mis 😃

Mijn droom

Na de geboorte van onze tweede dochter nam ik ontslag bij het Ministerie van Volksgezondheid en ging ik mijn droom achterna: zoveel mogelijk mensen inspireren en aanzetten tot een gezond en gelukkig leven. Offline met workshops. En online met de Goed Leven Academie en online programma’s.
Ik ben vereerd met prachtige samenwerkingen: Fleur Oude Voshaar geeft op 2 april een workshop over Ayurveda, ‘Bereid je voor op de lente met Ayurveda’. Hier lees je er meer over.
En ademcoach Tamara Groen geeft op 20 mei een ademworkshop. Klik hier voor meer informatie.
Ik assisteer bij de workshops en zou het heel leuk vinden om tijdens de workshops kennis met je te maken!

Wil je meer weten?

Voeg mij toe op Facebook, LinkedIn, Instagram of stuur een bericht.