Noedels met pinda-korianderpesto

Nanne Hogeland
Nanne Hogeland

20 december 2019
pindakaas kookboek

Dit recept is afkomstig uit het prachtige Pindakaas Kookboek van Uitgeverij Loopvis. Wat een heerlijk boek is dat! De stoere fotografie, de zinnelijke styling, de recepten die echt nieuwsgierig maken. Blader door het boek en je wilt echt álles meteen maken (of beter gezegd, opeten). Fotograaf Saskia Lelieveld zet prachtige sfeerbeelden neer.

De recepten uit het Pindakaaskookboek zijn origineel maar blijven wel toegankelijk: bijvoorbeeld pompoensoep met kokos en pinda. Of pindakaas in een Thaise curry, door de popcorn, in cheesecake, ijs of in gehaktballetjes. Ik ben echt superbenieuwd naar al deze recepten. En natuurlijk vind je in dit kookboek ook klassiekers zoals kipsaté, pindakoeken en pindakaastosti met banaan.

Het is echt een top kookboek voor alle pindakaas lovers 🙂 Dus zoek je nog een origineel cadeau? Of wil je jezelf trakteren op dit fijne boek (met een harde kaft!) bestel het Pindakaaskookboek dan hier rechtstreeks bij Uitgeverij Loopvis. Gratis verzending, gratis cadeauservice en op werkdagen altijd snel verstuurd.

Noedels met pinda-korianderpesto

Supersimpel, lekker snel en waanzinnig lekker.

Wat heb je nodig voor twee flinke eters

Voor de pinda-korianderpesto:

  • 30 gram koriander
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel (archide)olie

Voor de noedels:

  • 250 gram eiernoedels
  • 2 eetlepels vissaus
  • klein handje pinda’s

pindakaas kookboek

Bereiding

Doe de koriander (met steeltjes en al), pindakaas en de helft van de rode peper in een keukenmachine of het bakje van een staafmixer. Eventueel kun je de pitjes van de rode peper verwijderen, dat maakt de pesto minder scherp.

Voeg het sap van een halve limoen toe en laat de keukenmachine draaien tot je een mooie saus hebt. Voeg 1 eetlepel olie toe als de pesto nog wat droog lijkt.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en meng ze met de vissaus en pesto. Garneer de noedels met ringetjes van de overgebleven halve peper, wat gehakte pinda’s en de rest van de limoen.

Het Pindakaaskookboek is nu in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 18.95

pindakaas kookboek

Benieuwd naar meer recepten van de Goed Leven Academie? 

Komkommer-avocadosoep

Glutenvrije pannenkoeken van havermeel

Golden Milk: goud om te drinken

Nanne Hogeland
Ik krijg energie van het inspireren van mensen. Op de Goed Leven Academie bundel ik de waardevolle kennis van experts op het gebied van een gezond en gelukkig leven. Zelf schrijf ik over voeding, hormoonbalans, dankbaarheid en de kracht van positief denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *